18 august

Studentul moldovean Daniel Vodă a fost remarcat de depatramentul de Stat al SUA

Departamentul de Stat al SUA l-a desemnat pe chişinăuianul Daniel Vodă cel mai bun student de schimb în august 2014.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la Biroul Afacerilor Culturale şi Educaţionale al Departamentului de Stat al SUA, studentul de 23 de ani al Universităţii de Stat din Moldova, a fost remarcat pentru merite la organizarea „Institutului Tinerilor Ambasadori” (YASI), la care au participat 30 de studenţi din diferite ţări, inclusiv din Belgia, Bosnia şi Herţegovina, Grecia, Luxemburg, Moldova, Polonia, Norvegia şi SUA.

Începând cu anul 2011 YASI are loc în luna iulie în diferite ţări. În anul curent Vodă organizează în perioada 5-12 octombrie o întrevedere cu studenţi în cadrul programului „Pentru pace în Europa de Est”, în cadrul căreia autorul celui mai bun proiect va fi premiat cu $25 mii de către SUA.

Daniel Vodă este absolvent al Programului Transatlantic de vară al Institutului american pentru Tineri „Benjamin Franklin” (2010). În cadrul întrunirilor sale cu studenţii cel mai frecvent se discută subiecte politice şi sociale.

„INFOTAG” precizează: În fiecare lună, titlul de cel mai bun student de schimb se conferă unui absolvent din străinătate care şi-a făcut o perioadă studiile în SUA. Pentru merite în „consolidarea comunităţii de absolvenţi din Europa”, studentul ales, pe parcursul unei luni, apare pe site-ul internaţional al studenţilor de schimb (https://alumni.state.gov/alumni-story/bftf-best-friends-together-forever).
click