24 martie

Colecțiile unicale ale lui Costin se plimbă prin România și Ungaria

Expoziția de icoane unicale pe care le deține cunoscutul colecționar din Moldova, Petru Costin, s-a deschis în Muzeul Grănicerilor din orașul Caransebeș din România. Pînă acum, pe parcursul a două luni 88 de obiecte din colecție au fost expuse în orașul Hajdúnánás din Ungaria, transmite NOI.md.

„Orașele au făcut schimb cu colecțiile mele. Din România în Ungaria au fost expediate 130 de uniforme ale vameșilor, polițiștilor, militarilor, inclusiv de model sovietic și din perioada Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Printre acestea se numără uniforme de general ale foștilor conducători ai Serviciului Vamal și Armatei Naționale a Moldovei”, a relatat prin telefon Petru Costin.

Colecționarul a recunoscut că este mîndru și mulțumit de interesul manifestat față de colecțiile lui din partea oficialităților din aceste țări, or, expozițiile sînt vizitate neapărat de parlamentari, alți oaspeți de rang înalt, dar și de cetățeni de rînd și turiști.

Petru Costin a exprimat recunoștință profundă Serviciului Vamal, unde activează, Camerei de Comerț și Industrie, Ministerului Culturii și Centrului de Cultură și Istorie Militară al Ministerului Apărării pentru susținere și asistența acordată la organizarea expozițiilor.
click