26 iunie

Traian Băsescu către moldoveni: “Nu veţi fi membri UE până nu puneţi lucrurile la punct în justiţie"

Preşedintele României, Traian Băsescu a declarat, într-un interviu pentru Jurnal TV, că Republica Moldova nu va deveni membru al Uniunii Europene până nu va pune lucrurile la punct în justiţie.



”Vă spun un lucru, nu veţi fi membri UE până nu puneţi lucrurile la punct în justiţie, şi oamenii politici nu vor putea refuza cetăţenilor Republicii Moldova dreptul de a fi membri UE cândva, doar pentru că ei au nişte interese. Va fi presiunea publică, ca şi în România. Atunci societatea va fi mulţumită, când justiţia va funcţiona”.

Şeful statului a afirmat că semnarea celor două acorduri, de asociere şi de liber schimb dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, reprezintă un pas extrem de important pentru desprinderea acestei ţări din ”zona gri în care se află”.



Preşedintele României a mai arătat că Republica Moldova optează clar pentru drumul european, venind cu valorile ei, care au devenit europene sau adoptând valori europene recunoscute ca atare şi cu aspiraţiile pe care cetăţenii UE le au.
click