19 februarie

Gropile cu apă şi noroi sunt numai bune de plombat: Au început lucrările de reparaţie a drumurilor din capitală

Metode moldoveneşti de reparaţie a drumurilor în capitală. La indicaţia primăriei, drumarii au început să astupe gropile cu asflat, chiar dacă acestea sunt pline cu apă şi noroi. Chiar şi muncitorii de la Exdrupo spun că materialul nu va ţine mai mult de o săptămână.

De dimineaţă, o echipă de filmare a postului Publika TV i-a surprins pe angajaţii regiei "Exdrupo" pe strada Grenoble din sectorul Botanica.

Muncitorii recunosc faptul că plombarea gropilor este ineficientă în această perioadă:

"Acesta este asfalt rece şi el a ţine puţin. Astupăm gropile care sunt mai adânci, măcar cât de cât să nu îşi fărmâne aşa maşinile. Nu cred că o să ţină mai mult de o săptămână".

Administraţia Exdrupo însă dă asigurări că asfaltul e bun chiar şi pentru perioada rece a anului.

"Găurile care sunt pline cu apă le lăsăm, cele care sunt umede le curăţim de gunoi. Acesta e asfalt rece şi se poate de lucrat. Se face lichidarea situaţiilor de avariere. În primăvară o să revenim la reparaţii curente", a declarat reprezentantul Exdrupo, Alexandu Deleanu.

Nici şoferii nu cred în calitatea lucrărilor de acum:

"E devreme de reparat găurele acestea, dar aşa e normal, trebuie de reparat".

"Asemenea lucrări vor ţine până mâine. Se cheltuie doar bani în zadar".

"Trebuie de astupat cumva găurile astea deoarece maşinile se strică".

Plombarea gropilor a început de luni. Prioritare sunt principalele artere ale oraşului. În total, pentru astfel de lucrări vor fi utilizate aproximativ 50 de tone de asfalt.
ссылка