06 martie

Filat, indignat de o decizie recentă a Federației Ruse

Decizia Serviciului Sanitar Rus „Rospotrebnadzor” de a debloca importul vinurilor din Găgăuzia demonstrează caracterul strict politic al embargoului impus vinurilor moldovenești. Declarația aparține liderului PLDM, Vlad Filat, și a fost făcută publică pe o rețea de socializare.

În opinia lui Filat, acțiunile Federației Ruse în raport cu Republica Moldova, în problema vinurilor, sînt inadmisibile.

„Decizia de astăzi a autorităților Federației Ruse demonstrează încă o dată caracterul strict politic pe care l-a avut embargoul impus vinurilor moldovenești! În raport cu un stat suveran și independent, toate aceste acțiuni sînt inadmisibile. Calitatea vinurilor din Moldova nu poate fi pusă la îndoială, iar drept dovadă venim cu argumentul liberalizării pieței europene pentru vinurile produse în țara noastră”, se arată în mesajul lui Filat.

Totodată, fostul premier face un apel la corectitudine și sinceritate din partea autorităților ruse, în raport cu producătorii moldoveni de vin. „Este momentul să se demonstreze corectitudine în relațiile cu țara noastră! Nu avem de ce ne teme, pentru că vinurile noastre sînt calitative și apreciate în toată lumea! Vinurile trebuiesc apreciate după gust și calitate, nu după gustul politic!”, menționează Filat.
click