19 februarie

Anatolie Golea: Tentative de cumpărare a deputaţilor vor mai fi!

Tentativa de cumpărare a unor deputați, despre care s-a aflat recent, este o încercare de a distruge majoritatea parlamentară, pentru a provoca o criză politică de proporții, deoarece se știe că în ape tulburi se pescuiește mai ușor. De această părere este cunoscutul analist politic, Anatolie Golea.

Solicitat de TRIBUNA să se expună asupra încercării de cumpărarea a unor deputați, analistul politic a menționat că, astfel de tentative vor mai fi multe, deoarece este un an electoral.

„Eu cred că investigațiile procurorilor și colaboratorilor Serviciul de Informare și Securitate (SIS), care au fost anunțate, nu se vor solda cu nimic. Este mai mult o atenționare pentru cei care stau în spatele acestor încercări de a cumpăra deputații. De data aceasta au pornit niște investigații, dar cred că mai mult de atenționare, să le dea din deget ca să numai încerce. Respectiv, cei care au încercat, se vor retrage și mai departe vor acționa în alt mod”, a afirmat Anatolie Golea.

Analistul politic susține că astfel de cazuri de cumpărare a deputaților au fost multiple pe parcursul anilor, inclusiv în ultimii ani, dar nu s-a reușit niciodată să se demonstreze acest fapt și a rămas doar la nivelul zvonurilor.

„Vă amintiți despre afirmațiile Președintelui PCRM, Vladimir Voronin, care a numit și suma cu cît au fost cumpăraţi unii deputați? Aceste zvonuri au fost sau nu au fost dezmințite, oricum ele continuă să planeze asupra actualului Parlament, dar nimeni nu a întreprins nici un fel de investigații”, a amintit el.

Totodată, Anatolie Golea susține că ar putea fi și unele interese de business.

„Probabil, mai sînt și niște interese de business. Vedeți ce se întîmplă în sistemul bancar! Cineva și-ar dori să nu existe un Guvern și o majoritate parlamentară, mai bine zis să nu existe instituții ale statului funcționale, să provoace o criză de proporții”, susține Anatol Golea.

El a mai adăugat că nu crede că totul s-a încheiat aici sau că cei care au încercat să cumpere deputații vor fi trași la răspundere. „Este un proces politic, este an electoral, este numai începutul, vom vedea încă multe lucruri năstrușnice și interesante”, a conchis analistul.
ссылка